Konu
:
Mantarlı Kuzu Böbrek
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Kuzu Böbrek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Kuzu Böbrek
kuzu böbreği nasıl pişirilir - mantarlı böbrek tarifi - mantarlı kuzu böbreği yapılışı
MALZEMELER
4 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip doğranmış)
4 Dilim Ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabukları alınmış)
1 Yumurta
125 gr (1/2 su bardağı) Süt
60 gr (4 çorba kaşığı) Margarin
4 Dilim Salam (zarı soyulup doğranmış)
250 gr Mantar (temizlenip ince doğranınış)
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
YAPILIŞ TARİFİ
Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz
Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız
Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz
Yağ kızınca tavaya salamları koyarak 5 dakika kızartınız
Böbrekleri ekleyip sık sık karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşinceye kadar pişiriniz
Mantarları da koyup devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirdikten sonra, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyiniz
Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız
Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz
Köpüklenmesi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4 dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız
Kızartılmış ekmekleri kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağlarını süzdürünüz
Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz
Ustlerine yumurtaları yerleştirerek hemen servis ediniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul