Yalnız Mesajı Göster

Floransa Usulü İşkembe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Floransa Usulü İşkembe



Floransa Usulü İşkembe Tarifi - Floransa Usulü İşkembe Nasıl Yapılır - Floransa Usulü İşkembe Malzemeleri
Floransa Usulü İşkembe


Malzeme:

1 kg önceden pişirilmiş işkembe

150 g zeytinyağı (veya ayçiçek ya da mısırözü yağı)

1 soğan

2 havuç

1 kereviz

500 g olgun domates

1/2 litre et suyu

1 yaprak fesleğen

3 çorba kaşığı çekilmiş kaşer peyniri

Tane karabiber,Tuz

Hazırlanması:

Soğan, kereviz, havuç ve fesleğen yaprağını birlikte dilip toprak bir kapta zeytinyağı ile kavurun Bunlara ince kesilmiş işkembeleri katıp, karıştırarak 15 dakika kadar pişirin

Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardığınız domatesleri ince ince keserek işkembeye ekleyin ve yavaş yavaş pişmeğe bırakın Tuz ve henüz çekilmiş karabiber ekip azar azar kaynar et suyu ekleyinArada bir karıştırarak 15 saat kadar pişirin Ateşten indirmeden önce çekilmiş kaşer peyniri koyup iyice karıştırın ve sıcak bir tabağa boşaltıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla