Yalnız Mesajı Göster

Uşak Usulü Ciğer Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uşak Usulü Ciğer Sarma



Uşak Usulü Ciğer Sarma Tarifi - Ciğer Sarma Yapılışı - Ciğer Sarma Nasıl Yapılır - Ciğer Sarma Malzemeleri

Malzeme listesi

1 adet zar şeklinde doğranmış kuzu ciğeri

1-2 adet yumurta

2 su bardağı pirinç

2 adet orta boy kuru soğan

1 yemek kaşığı kuşüzümü

1 yemek kaşığı çamtıstığı

1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için;

Koyun karın zarı (kuzu gömlek yağı da kullanabilirsiniz)

2 adet yumurtanın sarısı


Yapılışı:

Pirinci ılık tuzlu suda bekletin Kuşüzümlerini suda bekletin Doğranmış kuzu ciğerini yıkayıp suyunu süzün

Zeytinyağı ve ciğeri pilav tenceresine koyup birkaç dakika kavurun Üzerine zar gibi doğranmış soğanları ekleyip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun Üzerine yıkan p süzülmüş pirinci aktarıp kısık ateşte 5 dakika kavurun Yumurtayı kırıp karıştırın

Tuz, karabiber, kuşüzümü ve çamfıstıklarını ilave edip iki su bardağı sıcak suyu da aktarın Kısık ateşte, pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin, (pirinçler diri kalmalı)

Koyun karın zarı ya da kuzu gömleğini yıkayın Yumuşaması için ılık suda bekletin Yumuşayıp yağları açılan gömleği altı eşit parçaya bölün

Kuzu gömleğini derin bir cam kasenin içine kenarlarından taşacak şekilde yayın Üzerine cam kabı dolduracak şekilde ciğerli pilav koyun Kenarlarından sarkan kuzu gömleğiyle pilavın üzerini kapatıp bastırın, içi pilav dolu kuzu gömlekli kaseyi fırın tepsisine ters çevirin

Kalan 5 adet gömleği de aynı şekilde doldurup tepsiye yerleştirin Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 30 t-akika pişirip çıkarın Sıcak sıcak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla