Konu
:
Uşak Usulü Ciğer Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Uşak Usulü Ciğer Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uşak Usulü Ciğer Sarma
Uşak Usulü Ciğer Sarma Tarifi - Ciğer Sarma Yapılışı - Ciğer Sarma Nasıl Yapılır - Ciğer Sarma Malzemeleri
Malzeme listesi
1 adet zar şeklinde doğranmış kuzu ciğeri
1-2 adet yumurta
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı çamtıstığı
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için;
Koyun karın zarı (kuzu gömlek yağı da kullanabilirsiniz)
2 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı:
Pirinci ılık tuzlu suda bekletin
Kuşüzümlerini suda bekletin
Doğranmış kuzu ciğerini yıkayıp suyunu süzün
Zeytinyağı ve ciğeri pilav tenceresine koyup birkaç dakika kavurun
Üzerine zar gibi doğranmış soğanları ekleyip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun
Üzerine yıkan p süzülmüş pirinci aktarıp kısık ateşte 5 dakika kavurun
Yumurtayı kırıp karıştırın
Tuz, karabiber, kuşüzümü ve çamfıstıklarını ilave edip iki su bardağı sıcak suyu da aktarın
Kısık ateşte, pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin, (pirinçler diri kalmalı)
Koyun karın zarı ya da kuzu gömleğini yıkayın
Yumuşaması için ılık suda bekletin
Yumuşayıp yağları açılan gömleği altı eşit parçaya bölün
Kuzu gömleğini derin bir cam kasenin içine kenarlarından taşacak şekilde yayın
Üzerine cam kabı dolduracak şekilde ciğerli pilav koyun
Kenarlarından sarkan kuzu gömleğiyle pilavın üzerini kapatıp bastırın, içi pilav dolu kuzu gömlekli kaseyi fırın tepsisine ters çevirin
Kalan 5 adet gömleği de aynı şekilde doldurup tepsiye yerleştirin
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 30 t-akika pişirip çıkarın
Sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul