Yalnız Mesajı Göster

Sakatatlı Volovan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatatlı Volovan



Sakatatlı Volovan Tarifi - Sakatatlı Volovan Nasıl Yapılır - Sakatatlı Volovan Malzemeleri
Sakatatlı Volovan


Orta irilikte oniki volovan yapmalı 1 koyun karaciğerini, dalağını ve yüreğini kıyarcasına ufak parçalara doğramalı

Bir tavaya 2 çorba kaşığı sadeyağla 1 çorba kaşığı zeytinyağını koyup ısıtmalı Önce yüreği içine atmalı On dakika kavurarak pişirdikten sonra dalakla karaciğeri içine boşaltmalı Bir kahve fincanı et suyunda eritilmiş 1 kaşık da domates salçası kattıktan sonra salçayı yarısı buhar olup uçuncaya kadar kaynatmalı Volovanları fırından çıkardıktan sonra bu içle doldurup yağa bulanmış pyrex tabağa koymalı ve fırına sürmeli; on dakika kadar orada tutmalı Volovanlar kızarınca bunları pyrex tabakla olduğu gibi sofraya götürüp servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla