Konu
:
Sirkeli Böbrek Tavası
Yalnız Mesajı Göster
Sirkeli Böbrek Tavası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sirkeli Böbrek Tavası
Sirkeli Böbrek Tavası Tarifi - Sirkeli Böbrek Tavası Nasıl Yapılır - Sirkeli Böbrek Tavası Malzemeleri
Sirkeli Böbrek Tavası
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
3 dana böbreği,
3 kaşık un,
1 baş soğan,
1 tutam biberiye otu,
1 avuç maydanoz,
1 bardak et suyu,
1 bardak elma sirkesi,
2 çorba kaşığı sadeyağ,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı: Böbreklerin yağını çıkardıktan sonra zar gibi ince derilerini mümkün olduğu kadar çıkarıp 15 dakika kadar hafif akan bir suyun altında tutmalı
Sonra bol akarsuda iyice yıkayıp kuşbaşı iriliğinde parçalara doğrayıp una bulamalı
Bir tavada sadeyağı iyice kızdırmalı
Sonra bu kızgın yağa böbrek parçalarını atmalı ve kuvvetli ateşte bunları karıştırarak iyice kızartmalı
Etler kızarınca rendelenmiş soğanla kıyılmış maydanozu katmalı
Tuzunu, biberini ve biberiye otunu serptikten sonra bunları karıştırarak bir süre daha kavurmalı
Soğanlar da pembeleşince tavaya bir bardak elma sirkesi dökmeli
Kaptakiler kaynamaya başlayınca bu defa da kaynar et suyunu katmalı ve kabın ağzını örterek böbrekleri orta ısılı ateşte 20 dakika kadar pişirmeli
Yemeğin salçası koyulaşınca tencereyi ateşten almalı ve sıcak yerde tutulan servis tabağına boşaltmalı ve sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul