Konu
:
Ciğer Tepsisi
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Tepsisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Tepsisi
Ciğer Tepsisi Tarifi - Ciğer Tepsisi Nasıl Yapılır - Ciğer Tepsisi Malzemeleri
MALZEMELER:
1 kg Karaciğer
250 gr Kuyruk Yağı
5 adet Sivri Biber
3 adet Domates
2 baş Kuru Soğan
1/2 demet Maydanoz
1 baş Sarımsak
Kimyon , Sumak
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI:
Iri iri doğradığınız ciğerler ; dövülmüş sarımsak,karabiber,kimyon ve tuz ile iyice ovalıyarak karıştırın ve yarım saat kadar bekletin
Bu arada kuyruk yağını küçük küçük doğrayarak bir parça yağla geniş bir tepside kavurun
Sonra kavurduğunuz kuyruk yağını tepsinin bir kenarına toplayın ve sırasıyla önce baharatla özümleştirerek beklettiğiniz ciğeri , sonra da kabuklarını çıkarıp doğradığınız domates ve biberleri kavurun , en son da halka halka doğradığınız soğanları sumak ve kıyılmış maydanoz ile ovup tepsinin ortasına dökün
Tepside bulunan malzemeyi bir kaç kez karıştırın ve tepsiyi 160 dereceye ısıtılmış ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
EXTRA:
Bu tarifte kuyruk yağı kullanılmaktadır ancak siz arzu ederseniz onun yerine tereyağ kullanabilirsiniz
Bu Tarif 6 kişiliktir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul