Yalnız Mesajı Göster

Ciğer Tepsisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Tepsisi



Ciğer Tepsisi Tarifi - Ciğer Tepsisi Nasıl Yapılır - Ciğer Tepsisi Malzemeleri
MALZEMELER:

1 kg Karaciğer

250 gr Kuyruk Yağı

5 adet Sivri Biber

3 adet Domates

2 baş Kuru Soğan

1/2 demet Maydanoz

1 baş Sarımsak

Kimyon , Sumak

Tuz , Karabiber



HAZIRLANIŞI:

Iri iri doğradığınız ciğerler ; dövülmüş sarımsak,karabiber,kimyon ve tuz ile iyice ovalıyarak karıştırın ve yarım saat kadar bekletinBu arada kuyruk yağını küçük küçük doğrayarak bir parça yağla geniş bir tepside kavurunSonra kavurduğunuz kuyruk yağını tepsinin bir kenarına toplayın ve sırasıyla önce baharatla özümleştirerek beklettiğiniz ciğeri , sonra da kabuklarını çıkarıp doğradığınız domates ve biberleri kavurun , en son da halka halka doğradığınız soğanları sumak ve kıyılmış maydanoz ile ovup tepsinin ortasına dökünTepside bulunan malzemeyi bir kaç kez karıştırın ve tepsiyi 160 dereceye ısıtılmış ayarlı fırında 25 dakika pişirinSıcak olarak servis yapın


EXTRA:

Bu tarifte kuyruk yağı kullanılmaktadır ancak siz arzu ederseniz onun yerine tereyağ kullanabilirsiniz

Bu Tarif 6 kişiliktir

Alıntı Yaparak Cevapla