Konu
:
Ciğer Tablaması
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Tablaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Tablaması
Ciğer Tablaması Tarifi - Ciğer Tablaması Nasıl Yapılır - Ciğer Tablaması Malzemeleri
Malzemeler: 500 gr
kuzu ciğeri, 250 gr
yağsız dana kıyması, 1 adet büyük boy kuru soğan, 1,5 kase köftelik ince bulgur, 1 yemek kaşığı kuru reyhan, 4 tatlı kaşığı pul biber, 5 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Bir tane büyük boy kuru soğan robotta çekilir
Üzerine kuzu ciğer eklenir
Kuzu ciğer de kıyma kıvamına gelinceye kadar soğanla birlikte çekilir
Daha sonra kıyma ilave edilir
Kıyma da diğer malzemelerle karıştıktan sonra 1,5 kase köftelik ince bulgur ilave edilir
Tüm malzemeler iyice özdeşleştikten sonra geniş bir tepsiye alınır
Üzerine 1 yemek kaşığı kuru reyhanla 2 tatlı kaşığı pul biber eklenerek iyice yoğurulur
Hazırlanan harç, eller suyla hafifçe ıslatılarak ceviz büyüklüğünde küçük parçalara ayrılır
Her bir parçanın üzerine avuç içiyle sıkıca bastırılarak yassı ve ince bir köfte şekline getirilir
Orta büyüklükte bir tencerede bolca su kaynatılır
Hazırlanan köfteler yapışmaması için birer birer kaynayan suya bırakılır
Pişen köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayacaktır
Köfteler suyun üzerine çıktıktan sonra 5 dakika kadar daha pişirilir ve suyu süzülür
Yayvan bir tencerede beş yemek kaşığı tereyağı eritilir
Üzerine 2 tatlı kaşığı pul biber eklenir
Suyu süzülen köfteler tereyağı ve pul biber karışımıyla sotelenir
Yemeğimiz servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul