Konu
:
Kuzu Böbrek
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Böbrek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Böbrek
Kuzu Böbrek Tarifi - Kuzu Böbrek Nasıl Yapılır - Kuzu Böbrek Malzemeleri
Kuzu Böbrek
MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
125 gr (1/2 su bardağı) Krema
1 Çorba Kaşığı Taze Soğan (ince kıyılmış)
YAPILIŞI
Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz
Büyük bir tavada, tereyağ ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızınca, böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız
Delikli kepçeyla böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız
Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz
Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz
Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz
Ateşin altını kısarak limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz
Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz
Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız
Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ettiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul