06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Dil Haşlama
Dil Haşlama Tarifi - Soslu Dil Haşlama Nasıl Yapılır - Soslu Dil Haşlama Malzemeleri
MALZEMELER:
Dil – 160 gr ,
Tereyağı – 10 gr ,
Havuç – 5 gr
Kereviz – 5 gr ,
taydanoz kökü – 5 gr,
Domates – 50 gr ,
Kuru soğan – 5 gr ,
Un – 5 gr,,
Yoğurt – 20 gr,
Krema – 10 gr ,
Maydanoz – 3 gr ,
Tuz – 1 gr
HAZIRLAMA:
Yıkanan dil 2 – 3 saat kaynatılıp sudan alınır ve hemen soğuk su-ya atılarak soyulup dilimlenir Ayıklanıp doğranan sebzeler az tereyağında buğulanır Soyulmuş ve doğranmış domateslerle un ilave edilir Dilin suyu süzülür ve İlave edilerek kaynatılır Sebzeler piştikten sonra robottan geçirilir, yoğurt ve krema da ilave edilerek 2 – 3 dakika daha kaynatılır Sosa kalan tereyağı ve kıyılmış maydanoz katılıp dilimlenmiş dilin üzerine dökülür
|
|
|