Konu
:
Ciğer Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Sarması
Ciğer Sarması Tarifi - Ciğer Sarması Nasıl Yapılır - Ciğer Sarması Malzemeleri
Ciğer Sarması
Malzemeler
• 1 koyun gömleği
• 1 koyun akciğeri
• 1 koyun karaciğeri
• 1 tane yürek
• 2 su bardağı pirinç
• 1 demet maydanoz
• 1 demet dereotu
• Kırmızıbiber
• Karabiber
• Tuz
Ciğer Sarması tarifi
1- Koyunun akciğeri ve karaciğeri küçük küçük doğranır
Yürek de parçalanıp et makinesinde veya robotta kıyma haline getirilir
2- Makineniz yoksa ciğeri parçalara bölüp haşlayın, piştikten sonra ince ince kıyın
Yüreği pişirmeden kıyın
3- Bir kapta kıyılmış ciğer, pirinç, maydanoz, dereotu, karabiber, kırmızıbiber, tuz koyup iyice karıştırılır
4- Gömlek sıcak suda yıkanıp el büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara kesilir
Her parçanın ortasına ciğerli karışımdan koyarak kenarlarını ortaya gelecek şekilde toplayıp ters yüz edilip tepsiye dizilir
1 su bardağı sıcak su ilave edilip, fırına verilir
Su kâfi gelmezse su ilave edip pirinçler pişinceye kadar kızartılır
Sıcak olarak servis yapılır
Afiye Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul