Yalnız Mesajı Göster

Ciğer Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Sarması



Ciğer Sarması Tarifi - Ciğer Sarması Nasıl Yapılır - Ciğer Sarması Malzemeleri




Ciğer Sarması


Malzemeler


• 1 koyun gömleği

• 1 koyun akciğeri

• 1 koyun karaciğeri

• 1 tane yürek

• 2 su bardağı pirinç

• 1 demet maydanoz

• 1 demet dereotu

• Kırmızıbiber

• Karabiber

• Tuz




Ciğer Sarması tarifi


1- Koyunun akciğeri ve karaciğeri küçük küçük doğranır Yürek de parçalanıp et makinesinde veya robotta kıyma haline getirilir

2- Makineniz yoksa ciğeri parçalara bölüp haşlayın, piştikten sonra ince ince kıyın Yüreği pişirmeden kıyın

3- Bir kapta kıyılmış ciğer, pirinç, maydanoz, dereotu, karabiber, kırmızıbiber, tuz koyup iyice karıştırılır

4- Gömlek sıcak suda yıkanıp el büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara kesilir Her parçanın ortasına ciğerli karışımdan koyarak kenarlarını ortaya gelecek şekilde toplayıp ters yüz edilip tepsiye dizilir 1 su bardağı sıcak su ilave edilip, fırına verilir Su kâfi gelmezse su ilave edip pirinçler pişinceye kadar kızartılır Sıcak olarak servis yapılır


Afiye Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla