Konu
:
Nohutlu Paça Haşlaması
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Paça Haşlaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Paça Haşlaması
paça nasıl pişirilir - paça haşlaması - nohutlu paça
MALZEMELER
10 adet koyun paçası
1 su bardağı nohut
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI
Akşamdan nohutlar suya ıslatılır
Gene akşamdan paçalar temizlenmiş olduğu halde bol suya ıslatılır
Ertesi günü paçalar ıslatma suyundan alınır, bir tencereye aktarılır
Üzerini geçeçcek kadar yeni su konur ve yumuşayana kadar haşlanır
Kemiklerinden kendiliğinden ayrılması gerekir
Nohutlar da haşlanır
Diğer tarafta ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir
Üzerine haşlanmış paça, haşlanmış nohut ve tuz eklenir
Bir taşım kadar pişirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul