Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Ciğeri Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Ciğeri Sarması



ciğer sarma - ciğer sarması - kuzu ciğeri nasıl pişirilir- pirinçli ciğer tarifi



Malzemeler


Yarım kg kuzu ciğeri

1 su bardağı pirinç

2 adet kuru soğan

1 çay bardağı ayçiçek yağı

Yarım tatlı kaşığı karabiber

Yarım tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet kuzu gömleği

1 çorba kaşığı salça


Tarifi


Tencereye yağ konur Isınınca minik doğranmış ciğer ve ince kıyılmış soğan birlikte atılır 5 dakika kadar kavurduktan sonra baharatları serpilir


Sonra 1 su bardağı sıcak su eklenir 10 dakika daha pişirilir, ateşten alınır Kuzu gömleği sıcak suya atılır El kadar parçlara ayrılır Ortalarına yeteri kadar iç konur, bohça gibi kapatılır Fırın tepsisine sıralanır


Salça, 1 su bardağı sıcak suyla karıştırılır ve sarmaların üzerine gezdirilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla