Konu
:
Kuzu Ciğeri Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Ciğeri Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Ciğeri Sarması
ciğer sarma - ciğer sarması - kuzu ciğeri nasıl pişirilir- pirinçli ciğer tarifi
Malzemeler
Yarım kg kuzu ciğeri
1 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kuzu gömleği
1 çorba kaşığı salça
Tarifi
Tencereye yağ konur
Isınınca minik doğranmış ciğer ve ince kıyılmış soğan birlikte atılır
5 dakika kadar kavurduktan sonra baharatları serpilir
Sonra 1 su bardağı sıcak su eklenir
10 dakika daha pişirilir, ateşten alınır
Kuzu gömleği sıcak suya atılır
El kadar parçlara ayrılır
Ortalarına yeteri kadar iç konur, bohça gibi kapatılır
Fırın tepsisine sıralanır
Salça, 1 su bardağı sıcak suyla karıştırılır ve sarmaların üzerine gezdirilir
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul