Konu
:
Tavuk Ciğeri Mus
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Ciğeri Mus
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Ciğeri Mus
tavuk ciğeri nasıl pişirilir - tavuk ciğeri mus nasıl yapılır - tavuk ciğeri ile yapılan temekler
Malzemeler
200 gr
tereyağı
1 adet soğan
1/2 demet kekik
200 gr
tavuk ciğeri
30 mi
portakal suyu
100 mi
krema
1 adet yumurta
4 yaprak jelatin
250 mi
kırmızı frenk üzümü suyu
10 adet beyaz top biber
Tuz + Karabiber
Tarifi
Tereyağını tencerede bir sefer kaynatıp bırakın
Soğanı küp doğrayın, kekiği ince kıyın
Erimiş yağdan 100 gr
alın ve soğanları şeffaf oluncaya kadar kavurun
Ciğerleri ve kekiği ekleyin, orta ateşte 5 dakika kavurun
Portakal suyunu ilave edin
Tuz ve biberle tatlandırın
Sırayla ılık tereyağını, kremayı, yumurtayı ciğerii karışıma ekleyerek blender ile püre haline getirin
Hacmi 750 ml
olan terin kalıbına püreyi yayın, kapağını kapatın
Sıcak su dolu bir tepsiye oturtun
150°C'de ısıtılmış fırının 2
rafında 50 dakika pişirin
Fırından ve sudan çıkartıp soğumaya bırakın
Jelatinleri soğuk suda yumuşatın
Üzüm suyunu ısıtıp suları sıkılmış jelatinleri içinde eritin
Ciğerin üstüne dökün, top biberleri serpiştirerek 1 gece buzdolabında bekletin
Ciğeri hiç kesmeden 1 hafta buzdolabında bekletebilirsiniz
Kesildikten sonra 3 günde tüketmelisiniz
Ekmeğin yanında veya küçük parçalar halinde yaprak salatanın içinde servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul