Yalnız Mesajı Göster

Ciğer Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Kızartması



Ciğer Kızartması tarifi - karaciğer kızartması tarifi
Malzemeler



750 gr dana ciğeri (ince dilimlenmiş)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 çorba kaşığı un

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 arpacık soğanı (kıyılmış)

1 diş sarımsak (dövülmüş)

200 gr (1 su bardağı) et suyu


Ciğer dilimlerini tuz ve biberle ovunuz ve her iki yüzlerini unlayarak bir kenara koyunuz

Büyük bir tavada tereyağı ve zeytinyağı eritip, köpükleri kaybolunca arpacık soğanı ve sarımsağı ekleyerek 3-4 dakika, soğanlar yumuşayana kadar sote ediniz

Tavaya 4-5 ciğer dilimi koyup her iki yüzlerini 2-3'er dakika kızartınız Bir delikli kepçeyle tavadan alıp, öteki ciğer dilimlerini kızartırken (gerekirse tereyağı ve zeytinyağı ekleyerek) ilk kızarmışları ısıtılmış bir tabakta üstünü örterek sıcak tutunuz Bütün dilimler kızardıktan sonra ciğer ve soğanları ısıtılmış tabağa alıp, sıcak tutunuz

Et suyunu tavaya boşaltıp, harlı ateşte 1-2 dakika karıştırarak kaynatınız

Tavayı ateşten alınız Sosu, tabaktaki ciğerlerin üstüne boşaltarak hemen servis ediniz


Not: Ciğer kızartması, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla