Konu
:
Ciğer Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Kızartması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Kızartması
Ciğer Kızartması tarifi - karaciğer kızartması tarifi
Malzemeler
750 gr dana ciğeri (ince dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı un
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 arpacık soğanı (kıyılmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
200 gr (1 su bardağı) et suyu
Ciğer dilimlerini tuz ve biberle ovunuz ve her iki yüzlerini unlayarak bir kenara koyunuz
Büyük bir tavada tereyağı ve zeytinyağı eritip, köpükleri kaybolunca arpacık soğanı ve sarımsağı ekleyerek 3-4 dakika, soğanlar yumuşayana kadar sote ediniz
Tavaya 4-5 ciğer dilimi koyup her iki yüzlerini 2-3'er dakika kızartınız
Bir delikli kepçeyle tavadan alıp, öteki ciğer dilimlerini kızartırken (gerekirse tereyağı ve zeytinyağı ekleyerek) ilk kızarmışları ısıtılmış bir tabakta üstünü örterek sıcak tutunuz
Bütün dilimler kızardıktan sonra ciğer ve soğanları ısıtılmış tabağa alıp, sıcak tutunuz
Et suyunu tavaya boşaltıp, harlı ateşte 1-2 dakika karıştırarak kaynatınız
Tavayı ateşten alınız
Sosu, tabaktaki ciğerlerin üstüne boşaltarak hemen servis ediniz
Not: Ciğer kızartması, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul