Konu
:
Beyinli Patlıcan Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Beyinli Patlıcan Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyinli Patlıcan Kebap
Beyinli Patlıcan Kebap Tarifi - Beyinli Patlıcan Kebap Yapılışı - Beyinli Patlıcan Kebap Nasıl Yapılır - Beyinli Patlıcan Kebap Malzemeleri
MALZEME:
1 kilo kuzu eti
1 fincan zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
3 iri soğan
3 büyük domates
1 adet koyun beyni
2 adet patlıcan
tuz
HAZIRLANIŞ!
Patlıcanlar ince ince ve uzunlamasına dilimlere kesilir
Üstüne tuz ekip bir müddet beklettikten sonra sıkılıp acı suyu çıkarılır ve zeytinyağında kızartılır
Bir kenara konur
(Etler kemikli ve iri parcalar halindedir)
Patlıcan kızartılan yağa bu etler ince kıyılmış soğan ve iki domates parçalanıp konur
Beş dakika kadar kavrulur
Bir tencereye hepsi birden dökülür tuz ve tereyağ ile 3 bardak su konur ve iki saat pişirilir
Et dağılacak hale gelmiştir
Kızartılan patlıcanlar ikişer ikişer ele alınır
Birbiri üzerine çapraz konur
Ortasına pişmiş etlerden birer adet konur boş kalan patlıcan uçları dört taraftan yukarı toplanıp et tamamen örtülür
Başka bir yerde zarı alınıp haşlanan beyinden birer dilim patlıcanın üstüne oturtulur, onun üstüne de bir parça domates konur
Tencere etle dolunca artan salça üzerine dökülür ve 20 dakika fırında veva ocakta pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul