Konu
:
Mumbar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Mumbar Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mumbar Dolması
Mumbar Dolması Tarifi - Mumbar Dolması Nasıl Yapılır - Mumbar Dolması Malzemeleri
Çok iyi yıkanarak ve yağlı dış kısımları içine çevrilir
Bu iş çeşme suyunun yardımıyla olur
Çekilmiş ete veya dövülmüş ete ince bulgur, salça, soğan, biber, tuz ilavesiyle hazırlanan içle doldurulur ve pişirilir
Mumbarın baştan 80-100 cm
lik kısımları makbuldür ki buna mumbar başı derler
Kurbandan veya kıymalık yapımından sonra mumbarlar doldurulduğu gibi özel olarak sakatatçılardan mumbar başlarını alıp dolma yapıldığı da çok görülür
Mumbar dolması özellikle yıkaması çok zahmetli olduğundan komşular pişirince birbirlerine verirler
Hatta çok samimi komşuların mumbar dolmasını gizlice alarak sonra pişiren ev ile birlikte yedikleri işittiğimiz latifelerdendir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul