Konu
:
Soğanlı Tavuk Ciğeri Kavurması
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlı Tavuk Ciğeri Kavurması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlı Tavuk Ciğeri Kavurması
tavuk ciğeri nasıl pişirilir - tavuk ciğeri kavurması tarifi - tavuk ciğeri sote
Malzemeler :
1 kilo tavuk ciğeri
1 tane büyükçe soğan
2 adet yeşil ya da sivri biber
sıvı yağ
tuz ve baharatlar
Yapılışı :
İlk önce tavuk ciğerlerinin öd’leri olup olup olmadığını iyice bir kontrol edelim
Yeşil bir şeyler varsa onları mutlaka atalım
Sonra tavuk ciğerlerini iyice yıkayalım
Küçük veya orta boy parçalara keselim
İçindeki pıhtılaşmış kanları atalım
Kestiğimiz tavuk ciğerlerini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyup kaynatalım
Ciğerli su kaynadıkça köpük köpük olacaktır
Ciğerlerin içindeki kanı dışarı salacaktır
Onları bir süzgeç yardımıyla alalım
Bu işlem ciğerlerin kan kokmaması için yapılır
Kaynadıktan sonra suyunu dökelim ve ayrı bir tencerede sıvıyağla birlikte ince doğradığımız biber ve soğanları kavurmaya başlayalım
Kavrulduklarından emin olduğumuz vakit tavuk ciğerlerini içine atalım
Biraz daha kavuralım
Ve ateşin altını kapatalım
İçine tuzunu, istediğiniz baharatı atıp sıcak servis yapalım
Not : İsterseniz rendelenmiş veya küp doğranmış domates dilimleri ile bir miktar salça içine atıp kavurabilirsiniz
Fakat ben böyle yapmıyorum
Çünkü domates veya salça ciğerle birleşince ağızda metalik bir tad bırakıyor gibi geliyor bana
Bu sadece benim fikrim
Tercih sizlere kalmış
Çalışan hanımların kurtarıcı yemeklerinden bir tanesi
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul