Yalnız Mesajı Göster

Arakalı Ciğer

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arakalı Ciğer



Arakalı Ciğer Tarifi - Arakalı Ciğer Yapılışı - Arakalı Ciğer Nasıl Yapılır - Banvit Yemek Tarifleri




İçindekiler:

250 gr Banvit Piliç Ciğer

500 gr sultani (araka) (haşlanmış)

8-10 adet marul yaprağı

3 çorba kaşığı zeytinyağı

60 gr badem (soyulmuş)

1 diş sarmısak (soyulmuş)

2 çorba kaşığı mısırunu (1 çorba kaşığı su ile karıştırılmış)

2 çorba kaşığı soya sosu

150 ml piliç suyu


Ciğeri temizleyip, yüreklerden ayırın Her bir ciğeri 2’ye bölün

Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp sarmısağı katın Orta ateşte karıştırarak 1-2 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek ciğerleri ekleyin ve 2-3 dak pişirin ve bir kaba alın

Aynı tavaya mısırunu, soya sosu ve piliç suyunu ilave edin ve karıştırarak sos koyulaşıncaya kadar pişirin Ciğerleri, katıp harmanlayın

Marul yapraklarını irice kopartın Marul yaprağı, sultani ve ciğerleri iyice harmanlayıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla