Konu
:
Arakalı Ciğer
Yalnız Mesajı Göster
Arakalı Ciğer
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arakalı Ciğer
Arakalı Ciğer Tarifi - Arakalı Ciğer Yapılışı - Arakalı Ciğer Nasıl Yapılır - Banvit Yemek Tarifleri
İçindekiler:
250 gr Banvit Piliç Ciğer
500 gr sultani (araka) (haşlanmış)
8-10 adet marul yaprağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
60 gr badem (soyulmuş)
1 diş sarmısak (soyulmuş)
2 çorba kaşığı mısırunu (1 çorba kaşığı su ile karıştırılmış)
2 çorba kaşığı soya sosu
150 ml piliç suyu
Ciğeri temizleyip, yüreklerden ayırın
Her bir ciğeri 2’ye bölün
Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp sarmısağı katın
Orta ateşte karıştırarak 1-2 dak
soteleyin
Karıştırmaya devam ederek ciğerleri ekleyin ve 2-3 dak
pişirin ve bir kaba alın
Aynı tavaya mısırunu, soya sosu ve piliç suyunu ilave edin ve karıştırarak sos koyulaşıncaya kadar pişirin
Ciğerleri, katıp harmanlayın
Marul yapraklarını irice kopartın
Marul yaprağı, sultani ve ciğerleri iyice harmanlayıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul