Konu
:
Krem Soslu İşkembe
Yalnız Mesajı Göster
Krem Soslu İşkembe
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krem Soslu İşkembe
Krem Soslu İşkembe Tarifi - Krem Soslu İşkembe Nasıl Yapılır - Krem Soslu İşkembe Malzemeleri
125 ml krem
5 yemek kaşığı buke garni
3 adet soğan
750 gr hazır işkembe
Aldığı kadar tuz
500 ml süt
1 demet maydanoz
6 yemek kaşığı un
Aldığı kadar taze çekilmiş karabiber
Ön hazırlık olarak işkembeleri iri, soğanı ise piyaz doğrayın; maydanozu ince kıyın
İşkembeleri ve soğanı bir tencereye koyun
Üzerlerini örtecek kadar soğuk su ilave edin
Tuz ve biberini serpin
Buke garniyi ilave edin
Harlı ateşte bir taşım kaynatın
Kaynar kaynamaz ateşi kısın ve işkembeleri ağır ateşte, yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 1 saat pişirin
Bu arada sosu hazırlayın
Bunun için 3 çorba kaşığı Sana ve 6 çorba kaşığı un ile bir meyane hazırlayın
Meyaneyi bir kenara alıp ılınmaya bırakın
Bu arada sütü bir taşım kaynatın
Meyane ılınınca tencereyi tekrar ateşte koyun ve ısıtılmış sütü azar azar ilave edip, pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpma teliyle ya da tahta bir kaşıkla karıştırın
Sosu ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin
Kremayı sosa ilave edin ve son 10 dakika kremayı sosla birlikte pişirin
Tencereyi ocaktan alın ve içine kalan 2 çorba kaşığı Sanayı ekleyin
Sosu bir kenara alın
İşkembeleri süzdürerek tencereden alıp, sosa katın
Birkaç dakika sosla birlikte pişirin
Krem soslu işkembeyi önceden ısıtılmış derin bir servis kabına alın
Üzerine kıyılmış maydanozu serpip, dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul