Konu
:
Ayva Marmelatı
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Marmelatı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Marmelatı
Malzemeler:
1
200 gram ayva
600 gram toz şeker
karanfil
Hazırlanışı:
Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün
Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun
Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun
Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın
Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin
Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun
Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelât kıvamına buluncaya dek kaynatın
Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın
ılındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul