Yalnız Mesajı Göster

Ayva Marmelatı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Marmelatı



Malzemeler:


1200 gram ayva

600 gram toz şeker

karanfil

Hazırlanışı:


Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelât kıvamına buluncaya dek kaynatın Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın ılındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla