Yalnız Mesajı Göster

Franbuaz Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Franbuaz Reçeli



Malzemeler:


1 adet büyük portakal

1 kilogram frambuaz

1 kilogram tozşeker

50 gram badem

1 çay kaşığı tereyağı

1 adet limon suyu

Yapılışı:


Portakalı soyun Ardından minik minik doğrayın

Frambuazları ayıklayıp, süzün Genişçe bir tencerede frambuazları, şekeri ve portakalı karıştırın ve orta ateşe pişirin Şeker eridikten sonra tereyağını ilave edin Çok kısık ateşte fazla kaynatmadan 10-15 dakika kadar pişirin Limon suyunu ekleyin


Bademleri suya koyun ve bekletin Kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin


Tencereyi ocaktan almadan önce bademleri ilave edin Reçeli bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın


NOT: Frambuaz çok dayanıksız olduğu için alınır alınmaz kullanılması gerekmektedir Bu reçeli taze frambuaz bulamadığınız aylarda donmuş frambuaz kullanarak da hazırlamanız mümkün

Alıntı Yaparak Cevapla