Konu
:
Franbuaz Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Franbuaz Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Franbuaz Reçeli
Malzemeler:
1 adet büyük portakal
1 kilogram frambuaz
1 kilogram tozşeker
50 gram badem
1 çay kaşığı tereyağı
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Portakalı soyun
Ardından minik minik doğrayın
Frambuazları ayıklayıp, süzün
Genişçe bir tencerede frambuazları, şekeri ve portakalı karıştırın ve orta ateşe pişirin
Şeker eridikten sonra tereyağını ilave edin
Çok kısık ateşte fazla kaynatmadan 10-15 dakika kadar pişirin
Limon suyunu ekleyin
Bademleri suya koyun ve bekletin
Kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin
Tencereyi ocaktan almadan önce bademleri ilave edin
Reçeli bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın
NOT: Frambuaz çok dayanıksız olduğu için alınır alınmaz kullanılması gerekmektedir
Bu reçeli taze frambuaz bulamadığınız aylarda donmuş frambuaz kullanarak da hazırlamanız mümkün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul