Konu
:
Kızılcıklı Erik Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kızılcıklı Erik Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızılcıklı Erik Reçeli
Malzemeler
1 kg
ufak mürdüm eriği
350 gr kızılcık
4 su bardağı şeker
2-3 damla limon
yapılışı
yıkayıp ikiye bölün
çekirdeklerini çıkarıp ayrı ayrı tencerelerde 3-4 dakika haşlayın
(erikleri epeyce büyük bir tencere haşlayın, kızılcıklar için ufak bir tencere yetiyor)
orta boy bir tencerenin üstüne bir tel süzgeç yerleştirin ve eriklerle kızılcıkların sadece kabukları + biraz posaları kalana kadar süzün
(posaları eklemiyorsunuz) sonra tencereye 4 su bardağı şeker döküp 1, 1-5 saat iyice reçel kıvamına gelene kadar pişirin
bir de hiç su ekleyin
bu arada meyveleri haşladığımız suları birleştirip 2 su bardağı şeker ekleyerek şerbet yapın
soğukken tadı çok güzel oluyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul