Yalnız Mesajı Göster

Kızılcıklı Erik Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızılcıklı Erik Reçeli



Malzemeler


1 kg ufak mürdüm eriği

350 gr kızılcık

4 su bardağı şeker

2-3 damla limon

yapılışı

yıkayıp ikiye bölün çekirdeklerini çıkarıp ayrı ayrı tencerelerde 3-4 dakika haşlayın (erikleri epeyce büyük bir tencere haşlayın, kızılcıklar için ufak bir tencere yetiyor) orta boy bir tencerenin üstüne bir tel süzgeç yerleştirin ve eriklerle kızılcıkların sadece kabukları + biraz posaları kalana kadar süzün (posaları eklemiyorsunuz) sonra tencereye 4 su bardağı şeker döküp 1, 1-5 saat iyice reçel kıvamına gelene kadar pişirin bir de hiç su ekleyinbu arada meyveleri haşladığımız suları birleştirip 2 su bardağı şeker ekleyerek şerbet yapın soğukken tadı çok güzel oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla