Konu
:
Helvaci Kabaği Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Helvaci Kabaği Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Helvaci Kabaği Reçeli
Malzemeler
1000 gr Helvacı kabağı
1 ölçek Reçel şurubu
Hazırlanışı:
Helvacı kabağı çekirdek ve kabuklarından arındırıldıktan sonra _ cm kalınlığında parçalara kesilir ve kaynamakta olan kıvama gelmiş reçel şurubuna atılır
Kabak parçaları sularını salıvereceklerinden şurup sulanıp ta tekrar koyulaşarak kıvama gelinceye kadar bunlar orta ısıdaki ateşte kaynatılmaya devam edilir
Şurup tekrar kıvama gelince tencere ateşten alınıp soğuduktan sonra kavanozlara konarak saklanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul