Yalnız Mesajı Göster

Karpuz Kabugu Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuz Kabugu Reçeli



Malzemeler

1 kilo karpuz kabugu

1,5 kilo toz seker

1 paket

vanilya

1 limon suyu

1 avuç sönmemis kireç kaymagi

Tarifi

Karpuz kabuklarinin yesil kisimlari soyulup atilir Kalan beyaz kisimlar baklava dilimi seklinde kesilir ve bir gece sönmemis kirece yatirilir Ertesi gün bol suyla yikanarak üç kez suyu degistirilmek

suretiyle onar dakika pisirilir Üzerlerine 1,5 kilo toz seker ekilerek bir gece buzdolabinda bekletilir Ertesi gün, üzerini örtecek kadar su konup hafif ateste koyulasana dek kaynatilir Kivama gelince vanilya ve limon suyu eklenerek 15 dakika daha kaynatilir ve indirilir

Alıntı Yaparak Cevapla