Konu
:
Karpuz Kabugu Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Karpuz Kabugu Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuz Kabugu Reçeli
Malzemeler
1 kilo karpuz kabugu
1,5 kilo toz seker
1 paket
vanilya
1 limon suyu
1 avuç sönmemis kireç kaymagi
Tarifi
Karpuz kabuklarinin yesil kisimlari soyulup atilir
Kalan beyaz kisimlar baklava dilimi seklinde kesilir ve bir gece sönmemis kirece yatirilir
Ertesi gün bol suyla yikanarak üç kez suyu degistirilmek
suretiyle onar dakika pisirilir
Üzerlerine 1,5 kilo toz seker ekilerek bir gece buzdolabinda bekletilir
Ertesi gün, üzerini örtecek kadar su konup hafif ateste koyulasana dek kaynatilir
Kivama gelince vanilya ve limon suyu eklenerek 15 dakika daha kaynatilir ve indirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul