Konu
:
Havuç Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Reçeli
malzemeler
1 kg orta irilikte havuç
1 kg şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
yapılışı
Havuçlar soyulur, tekerlek biçiminde dilimlenir
Tencereye su ve şeker konur, kıvam alana kadar kaynatılır
Havuç üzerine katılır, ara sıra karıştırarak 1 saat kadar kaynatılır
Limon kabuğu ve limon tuzu eklenir
10 dakika daha pişirilir
Sıcak olarak kavanozlara doldurulur
Kapağı sıkıca kapatılır
Ters çevrilir, soğuyunca serin bir ortama bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul