Konu
:
Ahududu Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Ahududu Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahududu Reçeli
Malzeme :
1 kg
ahududu,
6 bardak toz şeker,
1 kahve fincanı su,
2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
1- Ahududuları kısaca sudan geçirin
Uzun boylu yıkamayın
2- Sonra bir tencereye bir kat toz şeker, bir kat ahududu şeklinde kat kat istifleyin
Bir kahve fincan suyu da ilave edin
Orta ateşte pişirin
3- Şurup koyulaşmadan önce, limon suyunu katın
Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığmı sık sık kontrol edin
4- Şurup koyulaşınca tencereyi ateşten alın
5- Üzerinde birikmiş olan köpükleri delikli kepçe ile toplayın
Soğumaya bırakın
6- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup, ağzını kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul