Yalnız Mesajı Göster

Ahududu Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududu Reçeli



Malzeme :


1 kg ahududu,

6 bardak toz şeker,

1 kahve fincanı su,

2 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:


1- Ahududuları kısaca sudan geçirin Uzun boylu yıkamayın

2- Sonra bir tencereye bir kat toz şeker, bir kat ahududu şeklinde kat kat istifleyin Bir kahve fincan suyu da ilave edin Orta ateşte pişirin

3- Şurup koyulaşmadan önce, limon suyunu katın Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığmı sık sık kontrol edin

4- Şurup koyulaşınca tencereyi ateşten alın

5- Üzerinde birikmiş olan köpükleri delikli kepçe ile toplayın Soğumaya bırakın

6- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup, ağzını kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla