Yalnız Mesajı Göster

Kuru Kayisi Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Kayisi Reçeli



MALZEMELER


3 su bardağı su

15 kg toz şeker

650 gr kuru kayısı

2 çorba kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI


Kuru kayısıları oniki su bardağı ılık suyla ıslatın ve şişmeleri için bir gün suda bekletin Diğer bir tencereye üç su bardağı su ile toz şeker koyun ve orta ateşe yerleştirin Karıştırarak şekeri eritin ve kaynamaya bırakın Şurup koyulaşmaya başladığında, kayısıların suyunu süzüp tencerenin içine atın ve şurup tekrar koyu kıvamını buluncaya dek kaynatın Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla