Konu
:
Ceviz Macunu
Yalnız Mesajı Göster
Ceviz Macunu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ceviz Macunu
Kıbrıslıların çok yaptıkları ve enerji bombası olan reçel
Malzemeler
* 50 adet yeşil ceviz
* 50 adet badem
* 50 adet karanfil
* 1250 gram şeker
* 2 adet limonun suyu
* 1/2 su bardağı limon suyu
* 1/2 kg sönmemiş kireç
Hazırlanışı
1
Cevizlerin yeşil kabuklarını soyun
2
Tam baş kısmından bir kesik yapın
3
Geniş bir kaba alın
4
Üzerini örtecek kadar su ekleyin
5
Suyunu hergün değiştirmek üzere 7 gün suda bekletin
6
Sekizinci gün suyunu dökün
7
Tekrar suyla yıkayın ve üzerini örtecek kadar suya koyun
8
Kireci temiz bir tülbente koyup, ağzını sıkıca kapatın
Bu şekilde cevizlerin bulunduğu suya koyun
9
Arada bir karıştırarak, 6 saat bekletin
10
Sonra cevizleri birkaç su yıkayın
11
Genişçe bir tencereye aktarın
12
Üzerini örtecek kadar su ilave edin
5 dakika kaynatın
13
Tencereyi ateşten alıp, cevizleri soğuk suyla yıkayın
14
Tekrar tencereye koyup, 5 dakika kaynatın
15
Soğuk sudan geçirin
16
Tekrar tencereye aktarın
Yaklaşık 45 dakika kaynatın
17
Yeterince yumuşayıp,yumuşamadığını kontrol edin
18
Cevizleri başka bir tencereye aktarın
19
2 adet limonun suyunu ekleyin
20
Üzerini örtecek kadar suyu ekleyin
21
2 saat bekletin
22
Cevizleri sudan alıp, kesik kısımlarından 1 adet badem ve 1 adet karanfil koyun
23
Cevizleri tekrar başka bir kaba alın
24
Üzerine şekeri ekleyin
Bu şekilde 1 gece bekletin
25
Sabah cevizlerin üzerine bir buçuk su bardağı su koyup hafif ateşte kaynatın
26
Şeker eriyene dek karıştırın
27
Ateşten alıp ve soğumaya bırakın
28
Soğuduktan sonra yarım su bardağı limon suyunu ekleyin
29
Tekrar ateşin üzerine koyup, şurup koyulaşana dek kaynatın
30
Şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul