Konu
:
Kestane Püresi Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Püresi Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Püresi Reçeli
Kestane Püresi Reçeli, Kestane Püresi Reçel Tarifi
Malzemeler
1kg iri kestane
3 su bardağı tozşeker
1+1/4 bardak su
2 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:
Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabuklan hafifçe ya-nlır ve kaynar suya atılır
Kestaneler 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülür
Kabuklan ve iç kabuklan iyice ayıklanır
Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılır
Kestaneler iyice yumuşayınca suyu dökülür
Kestaneler iyice ezilerek püre haline getirilir
Püre haline gelmiş kestane tencereye konur
Üzerine 1 1/4 bardak su, tozşeker ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilir
Kestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır
Tatlı soğuyunca kavanoz veya kâselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılır
Bu tatlı çocuklar için çok besleyici olduğu gibi turta yapımında da kullanılır, istenirse kestane reçeline su yerine süt de konulabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul