Yalnız Mesajı Göster

Kestane Püresi Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Püresi Reçeli



Kestane Püresi Reçeli, Kestane Püresi Reçel Tarifi

Malzemeler


1kg iri kestane

3 su bardağı tozşeker

1+1/4 bardak su

2 çay kaşığı vanilya

Yapılışı:


Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabuklan hafifçe ya-nlır ve kaynar suya atılır Kestaneler 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülür Kabuklan ve iç kabuklan iyice ayıklanır Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılır Kestaneler iyice yumuşayınca suyu dökülür Kestaneler iyice ezilerek püre haline getirilir Püre haline gelmiş kestane tencereye konur Üzerine 1 1/4 bardak su, tozşeker ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilir Kestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır Tatlı soğuyunca kavanoz veya kâselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılır Bu tatlı çocuklar için çok besleyici olduğu gibi turta yapımında da kullanılır, istenirse kestane reçeline su yerine süt de konulabilir

Alıntı Yaparak Cevapla