Yalnız Mesajı Göster

Portakallı İncir Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı İncir Reçeli



MALZEMESİ:

1 kg İncir

1/2 kg şeker

2 adet limonun suyu

1 adet portakal

Yeterince su

YAPILIŞI:

Reçel için küçük, nispeten yarı olgun meyveler uygundur Koyu renkli (Göklop) açık renkli (Sarılop) incirlerden reçel yapılır Bir de yenmeyen Baba İncir'den yapılanı vardır Baba İncir önce haşlanır ve soğuk suda yıkanıp acısı giderilir Ondan sonra aşağıda tarif edeceğimiz işlemler yapılır

İncirlerin yapraklarını soyup yıkayınız

Portakalın kabuğunu soyunuz Bir miktar su içinde yumuşayıncaya kadar kaynatınız Suyunu süzüp, kalanını püre haline getirin

İncir ve şekeri birlikte tencereye koyunuz Üzerine, portakal kabuğu rendesini koyup karıştırınız Hafif ateş üzerinde karıştırarak koyulaşırınız Yaklaşık yarım saatte koyulaşacaktır Reçelin kıvamını kontrol ediniz Bitiş noktasına yakın limon suyunu katıp tam kıvamına gelince ateşten indiriniz

Biraz soğuduktan sonra kavanozlara doldurunuz Kavanozlarda vakum oluşması için sıcak reçeli kavanozun ağzına kadar doldurmaymız Bir parmak boşluk bırakınız Sıcakken kapağı kapatıp kavanozu ters yüz ediniz Sonra serin bir yere kaldırıp, saklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla