Konu
:
Pancarlı Ananas Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Pancarlı Ananas Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pancarlı Ananas Reçeli
Pancarlı Ananas Reçeli,Pancarlı Ananas Reçeli Tarifi
Malzemeler:
100 g ayıklanmış ve rendelenmiş kırmızı pancar
1 çay bardağı su
900 g ayıklanmış ve küp kesilmiş ananas
1 poşet Reçelyap
1 kg toz şeker
Hazırlanışı:
Pancar rendesini bir tencereye alın, üzerine suyu döküp kısık ateşte 5 dakika kaynatın
Sürenin sonunda ananasları ilave edin
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet reçelyap dökün ve iyice karıştırın
Bu karışımı da meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin
Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin
Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın
Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun
Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun
Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin
Meyvelerin eşit dağılımı için tamamen soğuyuncaya kadar (30-40 dakika ara ile) kavanozların ters-yüz çevirme işlemini tekrarlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul