Yalnız Mesajı Göster

Ananas Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananas Reçeli



Ananas Reçeli Tarifi - Ananas Reçeli Yapılışı - Ananas Reçeli Malzemeleri


Malzemeler
  • 1 adet büyük boy ananas
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı su

Ananas reçelinin yapılışı
  • Ananasları soyun Ortadaki sert kısmı çıkarıp küçük küçük doğrayın
  • Limonunda sarı kısmını soyun Yarısını beyazıyla beraber doğrayıp ananasa ilave edin
  • Üzerine şekeri döküp, tencereyi silkeleyerek şekerle meyvelerin karışmasını sağlayın
  • Suyu da ilave edin Ağzını kapatıp çok kısık ateşte 40 dakika kadar bekleyerek şekerin eriyip, meyvelerin sıkılaşmasını sağlayın( eğer ananas çok sertse 25-30 dakika kısık ateşte beklemesi yeterli olur, benim ananasım epeyce yumuşaktı bu yüzden biraz daha sertleşsin diye kısık ateşte uzun müddet beklettim)
  • Bu süre sonunda tencerenin kapağını açın ve ateşi harlı olacak şekilde ayarlayın
  • Kaynarken üzerinde oluşan kefi alın
  • Kaynarken köpükler iri göz göz ve kıvamlı olunca ocağı kapatın
  • Reçeli sıcakken kavanoza yerleştirin



Alıntı Yaparak Cevapla