Konu
:
Ananas Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Ananas Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ananas Reçeli
Ananas Reçeli Tarifi - Ananas Reçeli Yapılışı - Ananas Reçeli Malzemeleri
Malzemeler
1 adet büyük boy ananas
3 su bardağı şeker
Yarım limon
Yarım çay bardağı su
Ananas reçelinin yapılışı
Ananasları soyun
Ortadaki sert kısmı çıkarıp küçük küçük doğrayın
Limonunda sarı kısmını soyun
Yarısını beyazıyla beraber doğrayıp ananasa ilave edin
Üzerine şekeri döküp, tencereyi silkeleyerek şekerle meyvelerin karışmasını sağlayın
Suyu da ilave edin
Ağzını kapatıp çok kısık ateşte 40 dakika kadar bekleyerek şekerin eriyip, meyvelerin sıkılaşmasını sağlayın
( eğer ananas çok sertse 25-30 dakika kısık ateşte beklemesi yeterli olur, benim ananasım epeyce yumuşaktı bu yüzden biraz daha sertleşsin diye kısık ateşte uzun müddet beklettim
)
Bu süre sonunda tencerenin kapağını açın ve ateşi harlı olacak şekilde ayarlayın
Kaynarken üzerinde oluşan kefi alın
Kaynarken köpükler iri göz göz ve kıvamlı olunca ocağı kapatın
Reçeli sıcakken kavanoza yerleştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul