Yalnız Mesajı Göster

Domates Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Reçeli Nasıl Yapılır



reçel tarifleri - domates reçeli tarifi - domatesli reçel tarifi - domates marmelatı

Malzemeler


40 adet domates

40 adet taze badem

8 su bardağı şeker

4 su bardağı su

15 tatlı kaşığı limon tuzu

Dilerseniz bir çay kaşığı vanilya

Yapılışı


1 Bademleri bir gece önceden suya koyun Ertesi gün kabuklarını soyun

2 Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını özenle soyun,

3 Soyulmuş domatesleri, sönmemiş kireç kaymağında 2 saat kadar bekletin

4 İyice sertleşen domatesleri kireç suyundan çıkartıp bol suyla 2-3 kez yıkayın

5 Domatesleri avucunuzla sıkıca kavrayarak alt kısımlarından delin

6 Yine avucunuzla kavrayarak, yavaş yavaş sıkıp,

içindeki tüm suyu çıkartın

(Bu işlemi çok dikkatli yapmalısınız, domates patlamamalı, suyu sadece deldiğiniz delikten boşalmalı)

7 Suyu sıkılmış domateslerin içerisine soyulmuş bademlerden birer adet yerleştirin

Domatesleri yeniden avucunuzla sıkıştırın

8 Şeker ve suyu yarım saat kaynatın Sürenin sonunda domatesleri içine atın

9 30-45 dakika civarında pişirin Pişmeye yakın limontuzunu atın

10 Şerbeti tabağa damlatma yöntemiyle pişmeyi kontrol edin

11 Reçelleri çok dikkatle kavanozlara boşaltın

Alıntı Yaparak Cevapla