Yalnız Mesajı Göster

Çabuk Erik Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çabuk Erik Reçeli



Çabuk Erik Reçeli Tarifi - Çabuk Erik Reçeli Nasıl Yapılır - Çabuk Erik Reçeli Malzemeleri


Çabuk Erik Reçeli


1 kg mürdüm eriği

1 kg toz şeker

1 adet limon

1 su bardağı su


Erikler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır Büyüklüğüne göre birkaç parçaya kesilir Düdüklü tencereye konur İçine şeker, limon ve su konur, karıştırılır Düdüklünün kapağı kapatılır Hızlı ateşe yerleştirilir Pim çıktıktan sonra ateş kısılır, 3-4 dakika pişirilir, ocaktan alınır Düdüklünün içinde soğuyunca kavanozlara konur ve kapakları sıkıca kapatılır

Alıntı Yaparak Cevapla