Konu
:
Greyfurt Reçeli-1
Yalnız Mesajı Göster
Greyfurt Reçeli-1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Greyfurt Reçeli-1
Greyfurt Reçeli Tarifi - Greyfurt Reçeli Nasıl Yapılır - Greyfurt Reçeli Malzemeleri
GREYFURT REÇELİ
3-4 adet tatlı greyfurt
1 limon
7-8 su bardağı şeker
Şekeri tencereye koyup 5 su bardağı su ilâve ederek orta kıvamda şurup hazırlayınız
Greyfurtları yıkayıp ince rende ile sarı renkli kabuk kısmını rendeleyiniz
Bıçak ucu ile birkaç yerinden deliniz
Greyfurtları tencereye koyup, üzerini örtünceye kadar sıcak su ilâve ediniz
Orta hararetli ısıda beş dakika kaynatıp suyunu süzünüz
Acılığının gitmesi için iki kere daha suyunu değiştirip beşer dakika kaynatınız
Son suyunda yumuşayıncaya kadar pişirip, suyunu süzünüz
Yumuşayan greyfurtları uzunlamasına ikiye bölünüz
Yarım daire şeklinde dilimleyerek, çekirdeklerini çıkartınız
Kıvamlı şuruba greyfurt dilimlerini ve limon suyunu ilave edip hafif hararetli ısıda reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız
Sıcakken ısıtılmış kavanoza boşaltıp soğuyunca ağzını sıkıca kapatınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul