Yalnız Mesajı Göster

Turunç Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turunç Reçeli Nasıl Yapılır



Turunç Reçeli - Turunç Reçeli Yapılışı - Reçel Tarifi




MALZEMELER


7-8 adet turunç

1,5 kg şeker

2 su bardağı su

1/2 adet limonun suyu


HAZIRLANIŞI


1 Turunçlar iyice yıkandıktan sonra meyvenin kabukları soyulur

2 Kabukların içindeki beyaz bölüm iyice sıyrılır

3 Kabuklar rulo şeklinde kıvrılıp, kalın bir iğne yardımıyla ipe dizilir

4 Acısının çıkması için 3 defa su değiştirilerek haşlanır

5 Acısı çıkartılan kabukların suyu süzüldükten sonra üzeri şekerle kaplanıp bir ece dinlendirilir

6 Ertesi gün üzerine su ilave edilerek pişirilmeye başlanır

7 Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatılır

8 Kavanozlara doldurulup soğumaya bırakılır

9 Servis için tabaklara alınırken ipleri çıkarılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla