Konu
:
Turunç Reçeli Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Turunç Reçeli Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turunç Reçeli Nasıl Yapılır
Turunç Reçeli - Turunç Reçeli Yapılışı - Reçel Tarifi
MALZEMELER
7-8 adet turunç
1,5 kg şeker
2 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
1
Turunçlar iyice yıkandıktan sonra meyvenin kabukları soyulur
2
Kabukların içindeki beyaz bölüm iyice sıyrılır
3
Kabuklar rulo şeklinde kıvrılıp, kalın bir iğne yardımıyla ipe dizilir
4
Acısının çıkması için 3 defa su değiştirilerek haşlanır
5
Acısı çıkartılan kabukların suyu süzüldükten sonra üzeri şekerle kaplanıp bir ece dinlendirilir
6
Ertesi gün üzerine su ilave edilerek pişirilmeye başlanır
7
Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatılır
8
Kavanozlara doldurulup soğumaya bırakılır
9
Servis için tabaklara alınırken ipleri çıkarılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul