Konu
:
Bademli Kayısılı Vişne Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Kayısılı Vişne Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Kayısılı Vişne Reçeli
reçel tarifleri - vişne reçeli - bademli vişne reçeli yapılışı
Malzemeler:
450 gr vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
450 gr kayısı (çekirdekleri çıkarılmış)
750 gr toz şeker (isteğe göre artırılabilir)
4 yemek kaşığı file badem (kavrulmuş)
1/2 limonun suyu
4 yemek kaşığı acı badem likörü (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Ayıklanmış vişneleri bir tencereye alın
Üzerine şekerin yarısını ekleyin
Onun üzerine kabuklarını soyup püre haline getirdiğiniz kayısıları ekleyin
(Kayısıların kabuklarını kolay soymak için arka kısımlarına bıçakla çarpı atın
Bir kaba alın üzerine sıcak su ekleyin
15 dk
kadar bekleyin
Kayısıların kabukları çok kolay soyulacaktır)
En üste şekerin geri kalanını ekleyin
Tencerenin kapağını kapatın ve bir gece bu şekilde bekletin
Sabah kalktığınızda şeker erimiş ve meyveler su salmış olacaklar
Ocağı yakın, reçeli önce orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra da kısık ateşte kıvamına gelene kadar pişirin
Arada üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşıkla alın
Kıvamın geldiğini anlamak için soğuk bir tabağa reçeli damlatın, tabağı eğin, eğer akmıyorsa kıvamı olmuştur
(Daha biraz sulu severseniz tabaktan çok yavaş akıyorsa da ocaktan alabilirsiniz) Reçelin içine teflon tavada altın sarısı olana kadar kavrulmuş file bademleri ekleyin
En son limon suyunu da ekleyin
5 dk daha pişirin
Kavanozlara doldurmadan isteğe bağlı acı badem likörü ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın
Kavanozların ve kapakların ağzına kadar kaynar su koyup bekletin
Kavanozlar ısınınca suyu dökün, kağıt peçete ile kurulayın ve sıcak reçeli kavanozlara doldurun
Kapağını sıkıca kapatın
Kavanozları ters çevirin
Bu şekilde soğuyana kadar bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul