06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mürdüm Eriği Marmelatı
kahvaltılık tarifleri - mürdüm eriği marmelatı nasıl yapılır

Malzemeler:
1 kilo mürdüm eriği
1 kilo şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Mürdümler ikiye kesilir, çekirdekleri çıkarılır, tencereye konur Üstüne şeker dökülür,kısık ateşteki ocağa alınırŞeker eriyip, erikler biraz yumuşayınca ,el blenderi tencereye sokulur, tenceredeki malzeme püre haline getirilir Koyulaşana kadar pişirilir Eğer üstte köpük biriktiyse ,alınır Ocağı kapatınca, limon suyu eklenir
Püf noktası:
Reçelin oldup olmadığını anlamak için,bir cam tabağa 1 kaşık konur, buzdolabına alınır, az beklenir, reçel kıvamı olmuşsa tamamdır
Bir de reçel veya marmellat çok kaynatılırsa, rengi döner, yani koyulaşır
|
|
|