Konu
:
Kavun Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kavun Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kavun Reçeli
Reçeller Marmelatlar
Malzeme:
1
5 kg
lık bir kavun
6
50 g
şeker
2 limon
Hazırlanması:
Kullanılacak kavunun sağlam olması gereklidir, yoksa reçel dayanmayacaktır
Kavunu dilimleyerek kabuğunu ayıklayın
İç kısmını bir tencereye doğrayın
Bir limonu yıkayıp, etli beyaz kısmına dokunmadan kabuğunu soyun
Beyaz kısmı de rendeleyerek kavunlara katın
İki limonun suyunu sıkıp tülbentten süzün ve 1/4 litre soğuk suyla birlikte kavunlara katın
Orta ateşte oturtup dikkatlice karıştırarak hemen hemen tamamen buharlaşıp kavunlar cam gibi oluncaya kadar pişirin
Tencereye şekeri ve isteniyorsa bir çubuk vanilyayı da koyup orta ateşte sık sık karıştırarak pişirmeye devam edin
Soğuk tabağa şuruburıdan damlatarak reçelin kıvımanı bulup bulmadığını kontrol edin
Afiyet olsun…
leziz yemek
com
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul