Konu
:
Kuru Kayısı Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Kayısı Reçeli Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Kayısı Reçeli Tarifi
Kuru Kayısı Reçeli Tarifi - Kuru Kayısı Reçeli Yapımı - Reçel Tarifleri Resimli Oktay Usta - reçel tarifleri - çilek reçeli Reçel, reçeller - Reçel Tarifleri - Reçel tarifi - reçel yapımı
Kuru Kayısı Reçeli Tarifi
Malzemeler
800 gr
kuru kayısı
2 kg
seker (8 su bardağı)
4 Bardak su
3/4 fincan limon suyu
KURU KAYISI REÇELİ TARİFİ
800 gr
kuru kayısıyı bir gün önceden suya yatırın
2 kg
şeker ile 4 bardak suyu bir tencereye koyup orta ısıdaki ateşte kaynatarak kıvamlı bir şurup yapın
Bir gün suda bekleterek irileştirdiğiniz kayısıların, suyunu döktükten sonra, bu şuruba ilave edin ve çok kıvamlı bir duruma gelinceye Kadar kaynatın
Reçeliniz istediğiniz koyuluğa gelince içine 3/4 fincan limon suyunu ilave edip, 3-4 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul