Yalnız Mesajı Göster

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi







Kuru Kayısı Reçeli Tarifi - Kuru Kayısı Reçeli Yapımı - Reçel Tarifleri Resimli Oktay Usta - reçel tarifleri - çilek reçeli Reçel, reçeller - Reçel Tarifleri - Reçel tarifi - reçel yapımı


Kuru Kayısı Reçeli Tarifi


Malzemeler

800 gr kuru kayısı

2 kg seker (8 su bardağı)

4 Bardak su

3/4 fincan limon suyu


KURU KAYISI REÇELİ TARİFİ

800 gr kuru kayısıyı bir gün önceden suya yatırın 2 kg şeker ile 4 bardak suyu bir tencereye koyup orta ısıdaki ateşte kaynatarak kıvamlı bir şurup yapın Bir gün suda bekleterek irileştirdiğiniz kayısıların, suyunu döktükten sonra, bu şuruba ilave edin ve çok kıvamlı bir duruma gelinceye Kadar kaynatın Reçeliniz istediğiniz koyuluğa gelince içine 3/4 fincan limon suyunu ilave edip, 3-4 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın




AFİYET OLSUN



Alıntı Yaparak Cevapla