Konu
:
Armutlu Kayısı Marmelatı
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Kayısı Marmelatı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Kayısı Marmelatı
Armut Marmelatı Yapılışı - Kayısı Marmelatı Malzemeleri - Reçel Marmelat Tarifleri
1 kg kayısı
4 adet sulu armut
2 kg şeker
1 adet limon
Kayısının çekirdekleri çıkarılır, blenderden geçirilir
Armutlar soyulur, çekirdekleri çıkarılır, blenderden geçirilir
Meyva püreleri bir tencereye konur
Üzerine şeker ilave edilir ve karıştırılır
Tencerenin kapağı kapatılır, 2 saat dinlendirilir
Sonra orta ateşe yerleştirilir
Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır, yarım saat daha kaynatılır
Limon suyu eklenir
10 dakika daha kaynatılır
Ateşten alınır
Tencerede soğuduktan sonra kavonozlara doldurulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul