Yalnız Mesajı Göster

Armutlu Kayısı Marmelatı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Kayısı Marmelatı



Armut Marmelatı Yapılışı - Kayısı Marmelatı Malzemeleri - Reçel Marmelat Tarifleri



1 kg kayısı

4 adet sulu armut

2 kg şeker

1 adet limon


Kayısının çekirdekleri çıkarılır, blenderden geçirilir Armutlar soyulur, çekirdekleri çıkarılır, blenderden geçirilir Meyva püreleri bir tencereye konur Üzerine şeker ilave edilir ve karıştırılır Tencerenin kapağı kapatılır, 2 saat dinlendirilir Sonra orta ateşe yerleştirilir Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır, yarım saat daha kaynatılır Limon suyu eklenir 10 dakika daha kaynatılır Ateşten alınır Tencerede soğuduktan sonra kavonozlara doldurulur



Alıntı Yaparak Cevapla