Konu
:
Turunç Kabuğu Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Turunç Kabuğu Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turunç Kabuğu Reçeli
Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi - Turunç Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır - Turunç Kabuğu Reçeli Malzemeleri
Turunçların kabukları rendenin en ince tarafıyla fazla derin olmayacak şekilde rendelenir
Her Turunç kabukları 6-8 parçaya kesilerek meyveden ayrılır
Kabuk dilimi rulo haline getirilip iplere dizilir
Rulo halindeki kabuklar parmakla bastırıldığında hafifçe ezilecek duruma gelinceye kadar haşlanır ve hemen soğuk su ile diriltilir
Haşlamayı takiben kabuk dizileri su içersinde tatlanmaya bırakılır
Her gün suyu değiştirilmek suretiyle 5-6 günde acılıkları giderilir
6
1 kg kabuk için 1kg şeker 0,5 lt suda eritilerek şurup hazırlanır
Bu şurup kaynatılırken biraz koyulaşınca kabuk dizileri ilave edilir ve şurupla beraber kaynamaya bırakılır
Reçelin istenilen kıvama gelip gelmediği kontrol edilip kaynatma sona erdirilir
reçelin kıvamını alıp almadığı iki yolla anlaşılabilir
Porselen bir tabak üzerine damlatılan bir damla şurup yarım küre şeklinde dağılmadan kalıyorsa veya su dolu bir bardak içine şuruptan bir damla damlatıldığında damla dağılmadan bardağın tabanına kadar inerse reçel kıvamını bulmuştur
Kaynatmanın sonuna doğru 1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu ilave edilerek 3-4 dakika daha kaynatılır ve ocak söndürülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul