Konu
:
Osmanlı Vişne Murabbası
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Vişne Murabbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Vişne Murabbası
Vişne Murabbası Tarifi - Vişne Murabbası Yapılışı - Vişne Murabbası Malzemeleri
İki kilo vişnenin Sapları koparılıp çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, bir tencereye konulmalı ve üzerine, dökülecek iki litre su yarıya ininceye ve Vişneler tamamiyle ezilinceye kadar haşlanmalı ve bir kaşıkla karıştırarak ezilmelidir
Süzgeçten geçirip, iki kilo da şeker katarak orta ateşte kaynatmalıdır
Pelte halini alınca, indirip kapaklı kâselere doldurmalı ve serin bir yerde saklamalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul