Konu
:
Portakal Çiçeği Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Çiçeği Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Çiçeği Reçeli
reçel tarifleri - portakal çiçeği reçeli nasıl yapılır - reçel nasıl yapılır
Portakal çiçeği reçeli malzemeleri
1 kg portakal çiçeği
1 kg toz şeker
5 su bardağı su
1 kahve fincanı limon suyu
Portakal çiçeği reçeli hazırlanışı
Çiçeklerin ortalarındaki sarı tohumları çıkarın
Yapraklarını kaynayan suya ilave edip bir taşım kaynatın
Ocaktan alın
Bol suyla yıkayın
Yaprakları süzgece alıp suyunu süzdürün
Yarım limon suyunu ilave edin
Birkaç saat güneşte bekleterek beyazlaşmasını sağlayın
Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp şurubu hazırlayın
Yaprakları bu şuruba ilave edin
Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Ocaktan alıp yarım limonun suyunu ilave ederek bir taşım daha kaynatın
Ilınınca kavanozlara aktarıp servise hazır hale getirin
Yaprakların ilk etapta kaynarken pişip pişmediğini anlamak için bir yaprağı sudan alıp iki parmak arasında ezin
Kolaylıkla ezilirse pişmiş demektir
Portakal Çiçeği
Portakal ağacın çiçeği olan bu çiçek, suda bekletildikten sonra damıtılarak portakal çiçeği suyu hazırlanır
Endüstriyel olarak üretilen su, pastacılıkta ve şekerlemecilikte hamurlara ve kremalara koku vermek için kullanılır
Ev yapı içeceklerde ve reçel yapımında da kullanılan portakal çiçeğinden, damıtma sonrasında parfüm yapımında kullanılan uçucu bir yağ olan neroli elde ediliyor
Aktarlarda, ve pazarlarında bulabilirsiniz
Portakal çiçeği reçeli artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul