Yalnız Mesajı Göster

Portakal Çiçeği Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Çiçeği Reçeli



reçel tarifleri - portakal çiçeği reçeli nasıl yapılır - reçel nasıl yapılır

Portakal çiçeği reçeli malzemeleri


1 kg portakal çiçeği


1 kg toz şeker


5 su bardağı su


1 kahve fincanı limon suyu

Portakal çiçeği reçeli hazırlanışı


Çiçeklerin ortalarındaki sarı tohumları çıkarın Yapraklarını kaynayan suya ilave edip bir taşım kaynatın Ocaktan alın Bol suyla yıkayın


Yaprakları süzgece alıp suyunu süzdürün Yarım limon suyunu ilave edin Birkaç saat güneşte bekleterek beyazlaşmasını sağlayın


Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp şurubu hazırlayın Yaprakları bu şuruba ilave edin Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın Ocaktan alıp yarım limonun suyunu ilave ederek bir taşım daha kaynatın Ilınınca kavanozlara aktarıp servise hazır hale getirin


Yaprakların ilk etapta kaynarken pişip pişmediğini anlamak için bir yaprağı sudan alıp iki parmak arasında ezin Kolaylıkla ezilirse pişmiş demektir

Portakal Çiçeği

Portakal ağacın çiçeği olan bu çiçek, suda bekletildikten sonra damıtılarak portakal çiçeği suyu hazırlanır Endüstriyel olarak üretilen su, pastacılıkta ve şekerlemecilikte hamurlara ve kremalara koku vermek için kullanılır Ev yapı içeceklerde ve reçel yapımında da kullanılan portakal çiçeğinden, damıtma sonrasında parfüm yapımında kullanılan uçucu bir yağ olan neroli elde ediliyor Aktarlarda, ve pazarlarında bulabilirsiniz

Portakal çiçeği reçeli artık hazır, afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla