Yalnız Mesajı Göster

Armut Marmelatı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Marmelatı



Marmelatlar - Armut Marmelatı - Marmelatlar ve Reçeller


Malzemeler

1 kilo armut

500 gram toz şeker

karanfil






Yemeğin Tarifi

Armutları yıkayın ve dört eşit parçaya bölün Çekirdeklerini çıkarıp çekirdeğin olduğu bölümleri temizledikten sonra tencereye koyun

Tencereye biraz su ve birkaç karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin Armutlar sularını salıp yeniden çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten indirin


Armutları tahta bir kaşıkla ezip süzgeçten geçirin Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşte pişirin Tahta kaşıkla karıştırarak marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın


Biraz soğuduğunda cam kavanozlara boşaltın Tamamen soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapatın Serin bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla