Konu
:
Armut Marmelatı
Yalnız Mesajı Göster
Armut Marmelatı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armut Marmelatı
Marmelatlar - Armut Marmelatı - Marmelatlar ve Reçeller
Malzemeler
1 kilo armut
500 gram toz şeker
karanfil
Yemeğin Tarifi
Armutları yıkayın ve dört eşit parçaya bölün
Çekirdeklerini çıkarıp çekirdeğin olduğu bölümleri temizledikten sonra tencereye koyun
Tencereye biraz su ve birkaç karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin
Armutlar sularını salıp yeniden çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten indirin
Armutları tahta bir kaşıkla ezip süzgeçten geçirin
Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşte pişirin
Tahta kaşıkla karıştırarak marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın
Biraz soğuduğunda cam kavanozlara boşaltın
Tamamen soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapatın
Serin bir yerde saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul