Konu
:
Yeşil Ceviz Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Yeşil Ceviz Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yeşil Ceviz Reçeli
yeşil ceviz reçeli nasıl yapılır - ceviz reçeli yapmanın püf noktaları - yeşil ceviz reçelinin tarifi - kireç kaymağında ceviz reçeliMalzemeler:
1 kilogram yeşil taze ceviz
1
5 kilogram toz şeker
1 adet limonun suyu
1 paket karanfil
Sönmemiş kireç kaymağı
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Yeşil cevizlerin dış kabuğunu eldiven giyerek soyun
8 gün(her gün değiştirilerek) suda bekletin
Bol su ile yıkayıp kireç kaymağında bir gece bekletin
Yine bol suda yıkayıp 10 dakika kaynatın
Yıkama ve kaynatma işlemini 3 kez tekrar edin
Suyunu süzdürün
Cevize şeker ilave edip 1 gece buzdolabında bekletin
Ertesi gün 1 su bardağı su ile kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatın
Limon suyu ve karanfilleri ekleyip 15 dakika daha kaynatın
Soğuyunca cam kavanozlara koyun
Kireç kaymağı: 2 avuç kirecin üzerine 3 litre su koyup karıştırın
3-4 saat sonra kireç dibe çöker
Üstte biriken duru su kirecin kaymağıdır
Hazırlanan meyvelerin üzerini geçecek kadar bu suyu koyup yarım saat ile bir saat arası bekletin
Çok beklerse meyveler sertleşir
Daha sonra meyveleri bol suda 6-7 kez yıkayın
Not: Yeşil ceviz reçeli, olgunlaşmamış yeşil kabuğundan ayrılmamış ham ceviz tanelerinden yapılır
Yaş cevizlerin en geç Temmuz ayının ilk haftasına kadar toplanması gerekir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul