Konu
:
Hatay Usulü Ceviz Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Hatay Usulü Ceviz Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hatay Usulü Ceviz Reçeli
ceviz reçeli nasıl yapılır - hatay mufağından ceviz reçeli tarifi - ceviz reçelinin yapılışıMALZEMELER
100 adet taze ceviz
1 tatlı kaşığı karanfil
3 kg
su
5 çorba kaşığı limon suyu
3 kg
toz şeker
1/2 Kg
sönmemiş kireç
1/2 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
İçi sertleşmeden, yeşilken koparılan cevizlerin kabukları soyulur
Su dolu bir kaba konulup tatlandırmak için günde iki defa suyu değiştirilerek 8-10 gün bırakılır
Cevizler tatlanınca yıkanıp süzülür
Kireç suyuna atılır
24 saat bekletilir
Çıkarılıp iyice yıkanıp sıcak suda haşlanır (haşlanıp haşlanmadığı bir çatal yardımı ile kontrol edilir)
Tekrar iyice yıkanıp suyu süzüıür
Şeker üzerini kaplayacak kadar su ile kaynatıp limon suyu eklenerek bir şurup hazırlanır
Şurup katılaşmadan bir şiş yardımı ile cevizler delinerek şuruba atılır
15 dk
kaynatılıp ateşten alınır
Reçel kabı, ağzına bir tülbent bağlanarak güneşte bırakılır
İki gün sonra cevizler şuruptan alındıktan sonra şurup, 5-10 dk
kaynatılır
Cevizler içine tekrar dökülerek altındaki ateş kapatılıp soğutulur ve güneşe bırakılır
Bu işlem şeker şurubu, tamamen kıvamlaşıncaya kadar devam eder (cevizler sıkıldığı zaman suyu şırıl şırıl akmıyorsa kıvamı olmuş demektir)
Soğuduktan sonra tarçın ve karanfil ilave edilerek kavanozlara yerleştirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul