Yalnız Mesajı Göster

Hatay Usulü Ceviz Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Usulü Ceviz Reçeli



ceviz reçeli nasıl yapılır - hatay mufağından ceviz reçeli tarifi - ceviz reçelinin yapılışıMALZEMELER


100 adet taze ceviz

1 tatlı kaşığı karanfil

3 kg su

5 çorba kaşığı limon suyu

3 kg toz şeker

1/2 Kg sönmemiş kireç

1/2 tatlı kaşığı tarçın


YAPILIŞI


İçi sertleşmeden, yeşilken koparılan cevizlerin kabukları soyulur Su dolu bir kaba konulup tatlandırmak için günde iki defa suyu değiştirilerek 8-10 gün bırakılır Cevizler tatlanınca yıkanıp süzülür Kireç suyuna atılır 24 saat bekletilir Çıkarılıp iyice yıkanıp sıcak suda haşlanır (haşlanıp haşlanmadığı bir çatal yardımı ile kontrol edilir) Tekrar iyice yıkanıp suyu süzüıür Şeker üzerini kaplayacak kadar su ile kaynatıp limon suyu eklenerek bir şurup hazırlanır Şurup katılaşmadan bir şiş yardımı ile cevizler delinerek şuruba atılır 15 dk kaynatılıp ateşten alınır Reçel kabı, ağzına bir tülbent bağlanarak güneşte bırakılır İki gün sonra cevizler şuruptan alındıktan sonra şurup, 5-10 dk kaynatılır Cevizler içine tekrar dökülerek altındaki ateş kapatılıp soğutulur ve güneşe bırakılır Bu işlem şeker şurubu, tamamen kıvamlaşıncaya kadar devam eder (cevizler sıkıldığı zaman suyu şırıl şırıl akmıyorsa kıvamı olmuş demektir) Soğuduktan sonra tarçın ve karanfil ilave edilerek kavanozlara yerleştirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla