Yalnız Mesajı Göster

Kireç Kaymağında Çilek Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kireç Kaymağında Çilek Reçeli



çilek reçeli - Reçel tarifleri





=Malzemeler=


1 kilo çilek

1 kaşık limon suyu

1300 gr şeker

=hazırlanışı=


Çilek tanelerinin reçel içinde tane tane olmalarını istiyenler sapları ayıklanmış çilekleri içinde bol kireçli su olan tencereye atarak iki saat kireçli suda bıraktıktan sonra 1 defe kireçsiz bol suda yıkamalı ve kalın süzgeç içinde süzülmeye bırakmalıdır Daha sonra 2 su bardağı su ilave edip şekeri de koyarak pişirmelidir


Kirecin yapılması: 250 gr kireç 5 kilo su ile 4 saat bekletilir Tahta bir kaşıkla karıştırılır İyice durulmuş kireç suyunu bulandırmadan üstünden alınır

Alıntı Yaparak Cevapla