Konu
:
Tarçınlı Portakal Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Tarçınlı Portakal Reçeli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçınlı Portakal Reçeli
Portakal Reçeli - Reçel tarifleri
=malzemeler=
12 adet orta boy portakal
2 adet limon
2 kg
toz şeker
2 litre su
1 adet tarçın kabuğu
Yeterince tuz
Hindistancevizi rendesi
=hazırlanışı=
Portakalları iyice yıkayıp kabuklarını bir fırçayla temizleyiniz
On tanesini keskin bir bıçakla enlemesine mümkün olduğu kadar ince dilimler halinde kesiniz
İki tanesinin de sıkılarak suyunu çıkarınız
Limonları da sıkıp suyunu çıkardıktan sonra portakal dilimlerini portakal ve limon suyuyla birlikte bir tencereye koyunuz
İçine bir adet tarçın kabuğunu atınız
Hindistan cevizi rendesini serpiniz
İki litre su ilave edip 24 saat dinlendiriniz
24 saatin sonunda tarçın kabuğunu alıp iki kilo toz şekerini üstüne dökünüz
Tencereyi ateşin üzerine koyarak yavaş yavaş kaynatmaya başlayınız
Arada bir karıştırarak kaynama derecesine gelince ateşi kısınız ve bir buçuk saat hafif ateşte kaynatınız
Reçel istediğiniz kıvama gelince tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakınız
Henüz ılıkken temiz kavanozlara boşaltıp serin bir yerde muhafaza ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul