Konu
:
İncir Marmelatı
Yalnız Mesajı Göster
İncir Marmelatı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncir Marmelatı
incir reçeli - İncir Marmelatı Nasıl Yapılır - İncir Marmelatı Yapım Teknikleri
İncir marmelatı yapımında, olgun ve ağaç altına kendiliğinden düşmüş incirler veya çok olgun incirler kullanılır
Önce incirler iyice yıkanır
İncirlerin kevgirden ve ezme makinasından kolay geçmesi için az bir miktar su ile haşlanmaları iyi olur
1 kg
incire durumuna göre 0,5 veya 1 bardak su konur ve böylece ısıtılıp yumuşatılır
Yumuşayan incirler kevgirden veya ezme makinasından geçirilerek ezmesi elde edilir
İncir ezmesi hazırlanırken;
1 kg
incir ezmesi,
500 gr
şeker,
Yarım limon suyu veya 0,5 gram limon tuzu kullanılır
İncir ezmesi, pişirme tenceresine konarak karıştıra karıştıra ve şekeri parti parti ilave edilerek pişirilir
Pişmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu ilave edilir
1-2 dakika daha kaynatılıp, ocaktan indirilir
Sıcak olarak temiz ve kuru kaplara doldurulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul